Европарламентът ще гласува за необлагане с мита на украинския износ на

...
Европарламентът ще гласува за необлагане с мита на украинския износ на
Коментари Харесай

Украйна ще изнася стоки за ЕС без мито

Европарламентът ще гласоподава за необлагане с мита на украинския експорт на селскостопански артикули за Европейски Съюз за още една година и ще разиска въздействието на вноса на зърно от Украйна върху цените в Европейски Съюз, осведоми пресслужбата на Екологичен потенциал.

Срокът на деяние на актуалните ограничения изтича на 5 юни 2023 година

Съгласно новото предложение суспендирането на вносните мита, антидъмпинговите мита и предпазните мерки за украинския експорт за Европейския съюз ще бъде удължено с още една година на фона на нападателната война на Русия, която попречва способността на Украйна да търгува с останалия свят.

Суспендирането на митата се ползва за плодове и зеленчуци, които са обект на системата на входните цени, както и за селскостопански артикули и модифицирани селскостопански артикули, които са обект на тарифни квоти.

Промишлените артикули са обект на нулеви мита от 1 януари 2023 година според Споразумението за асоцииране сред Европейски Съюз и Украйна, тъй че те не са включени в новото предложение.

В обособен спор в сряда следобяд депутатите ще потърсят информация за новите ограничения, признати от Комисията, за облекчение на пазарния напън върху селскостопански производители в прилежащи на Украйна страни.

В тези страни вносът от Украйна през " коридорите на солидарността " оказва въздействие върху цените на зърнените култури.

България, Полша, Румъния, Словакия и Унгария не разрешиха навлизането на украински зърнени и хранителни артикули на своите пазари през април.

На 28 април парламентарната комисия по земеделие изиска в писмо " усъвършенствания във действието на " коридорите на солидарността ", тъй че селскостопанските артикули от Украйна да бъдат реекспортирани към страни отвън Европейски Съюз или към страни членки, които се нуждаят от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР